O PRIREĐIVAČU

Saša Vukosavljević

Nisam književnik, ali sam se prihvatio posla objaviti ovu knjigu, jer bi sve što sam prikupio tokom istraživanja o istoriji FK Crvena Zvezda, trebalo otrgnuti od zaborava. Imao sam volju, imao sam slobodnog vremena, a i mesto življenja mi je omogućilo da se prihvatim ovog posla.

Rođen sam 01. novembra 1970 godine, tako da su mi prva sećanja o Zvezdi, vreme završetka igračke karijere Dragana Džajića, i stasavanje generacije na čelu sa Pižonom, koja je igrala finale kupa UEFA. Ta večna ljubav traje 45 godina.

U privatnom životu sam radnik sektora za vanredne situacije MUP-a republike Srbije od 1992 godine, u III četi vatrogasnog bataljona Voždovac.

Držim se toga da stare dobre vrednosti ne treba menjati, tako da su mi u sportu bitni Crvena Zvezda, reprezentacija Srbije, i sportisti u pojedinačnim disciplinama, koji predstavljaju klub i reprezentaciju. U muzici, od sredine 80-ih, Motörhead, Venom, AC/DC, Iron Maiden, Metallica … do današnjih dana. Od početka 90-ih sam sigurno, i najveći video kolekcionar na ovim prostorima ex-YU filmske kinematografije. Takođe, veliki sam video kolekcionar pre svega utakmica Crvene Zvezde, ali i drugih klubova sa ex-YU prostora.

Oženjen sam Snežanom, velikim navijačem Partizana, koja mi je u svemu pružala podršku.